17 proiecte

PROTECȚIA MEDIULUI/ANIMALELOR
2022

600 de sterilizări și 80 de căsute pentru pisicile hoinare din Mun. Rm. Vâlcea

Pisicile hoinare au crescut ca număr în ultimii ani în Rm. Vâlcea parțial și datorită scăderii numărului de câini hoinari precum și ratei crescute de abandon. În comunitățile mari de pisici regăsim adeseori boli virale care scad considerabil speranța lor de viață. Prezența pisicilor fără stăpân pe străzi este periculoasa pentru aceste animale, fiind expuse la abuzuri, violențe, morți premature. Din păcate, în comunitățile cu un număr mare de animale hoinare crește abuzul suferit de acestea, violența și suferința pe care acestea o resimt. Acestea au un impact mare asupra societății, în principal asupra copiilor care văd acest tip de violență normalizat. De aceea Comitetul Națiunilor Unite, Direcția de Protecție a copilului a impus statelor membre să reducă masiv expunerea copiilor la violența împotriva animalelor, implicit reducerea acestei violențe din partea comunității. Considerăm că acest risc se reduce prin diminuarea numărului de animale de pe străzi. În continuare cea mai umană și sustenabilă metodă de gestionare a animalelor hoinare este sterilizarea,acceptată ca soluție la nivel mondial. Un alt risc pentru pisicile care se înmulțesc pe stradă este faptul că acestea se sălbătices foarte ușor, fiind tot mai greu de prins, drept urmare se înmulțesc necontrolat. Propunem, împreună cu grupuri de acțiune locală, voluntari, asociații de proprietari să acționăm exact în zonele innacesibile (parcuri, scări și grădini de bloc, zone de depozitare a deșeurilor, locurile în care regăsim cele mai mari comunități de pisici), zone care vor fi identificate prin consultarea membrilor comunității. Astfel, utilitatea acestui proiect rezidă, pe lângă acțiunile de informare și sterilizare propriu-zisă într-un exemplu de bune practici și educare pentru viitoarele generații de tineri. De asemenea, prin acțiunile de voluntariat pentru prinderea pisicilor de pe străzi antrenăm comunitatea să se implice pentru binele comun.

Vezi detalii →
PROTECȚIA MEDIULUI/ANIMALELOR
2022

Canalizare

Efectuarea unei canalizări pe strada Calea București, ar fi urgenta și necesara!

Vezi detalii →
PROTECȚIA MEDIULUI/ANIMALELOR
2022

Canalizare Calea București cartier Goranu

Amplasarea unei conducte de colectare ape menajare în canalul colector al barajului adiacent și racordarea acesteia la o viitoare stație de epurare din aval.

Vezi detalii →
PROTECȚIA MEDIULUI/ANIMALELOR
2022

Containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Puncte de colectare selectivă a deșeurilor menajere pentru blocurile din Aleea Doru Popian, strada Nicolae Labiș, SPEEH Hidroelectrica – Sucursala Râmnicu Vâlcea, Restaurant Milenium.

Vezi detalii →
SPORT
2022

CUPA SAISHIN - EDITIA XXI

Cupa Saishin este o competitie sportiva de karate unde vor veni sportivi cu varste intre 6 si 16 ani din toate regiunile Romaniei. Media de participanti pentru anii precedenti a fost de peste 350 sportivi !

Vezi detalii →
DIGITALIZARE
2022

Dezvoltare de aplicatie web pentru sugestii si reclamatii in Ramnicu Valcea

Problema: Lipsa oportunitatilor cetateanului de a se implica civic in dezvoltarea orasului. Astfel, el nu poate sfaturi si sugestii intr-un mod facil si rapid. De asemenea, procedura prin care cetateanul poate reclama probleme de prin oras este greoaie si nu este imediata. Din acest motiv, multe probleme cu o posibila solutie simpla raman nedescoperite o perioada lunga de timp. Solutie: Dezvoltarea unei aplicatii web ce ii permite cetateanului sa semnalizeze imediat problemele din oras. Alaturi de asta, va putea sa ofere sugestii in dezvoltarea orasului prin aplicatie, primaria strangand pareri relevante pentru stabilirea prioritatilor orasului.

Vezi detalii →